Radu Fulga ţine, de câteva luni, cursuri de ceramică la Palatul Copiilor Constanţa. De la clasa I la clasa a XII-a, copiii învaţă de la artistul plastic cum anume poate prinde formă şi culoare o bucată de argilă, cercul de ceramică fiind astfel locul perfect în care aceştia îşi pot descoperi şi, eventual, exploata potenţialul creativ.
Radu Fulga este licenţiat al Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti - Facultatea de Arte Decorative şi Design - Secţia Ceramică Sticlă - Metal, specializarea Ceramică. A fost profesor de arte la Cambridge School Bucureşti, dar şi asistent la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Departamentul de produs şi design interior.
Câţi copii mai vin însă astăzi la cercul de ceramică? În ce măsură mai este încurajat potenţialul creativ, înclinaţia artistică a unui copil într-o societate a consumerismului accelerat? Care este povestea unei bucăţi de lut, din momentul în care aceste este tratat până atunci când devine, poate, o operă de artă?
Discutăm despre aceste aspecte mâine, de la ora 11.00, cu profesorul de artă Radu Fulga, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană. Radu Fulga ţine, de câteva luni, cursuri de ceramică la Palatul Copiilor Constanţa. De la clasa I la clasa a XII-a, copiii învaţă de la artistul plastic cum anume poate prinde formă şi culoare o bucată de argilă, cercul de ceramică fiind astfel locul perfect în care aceştia îşi pot descoperi şi, eventual, exploata potenţialul creativ.