Ne lăudăm cu cei mai buni neurologi, dar nu avem centre pentru recuperarea persoanelor care au suferit traumatisme cranio-cerebrale.
Ne mulţumim cu vindecări miraculoase, în timp ce fizioterapeuţii, neurologii şi psihologii muncesc în zadar si în condiţii greu de imaginat.
În România sunt doar două centre unde se face reabilitare post traumatică, iar pacienţii ajung să plătească 3.000 de euro pentru o recuperare totală în străinătate.
Cazurile de copii internaţi cu traumatism cranio-cerebral sunt tratate de medicii români, însă recuperarea trebuie făcută, în cele mai multe cazuri, în afara ţării.
"Avem multe spitale pentru reabilitare şi acolo există o schimbare de abordare în gândire, cum că avem nevoie de noi metodologii care să ia în considerare nu doar simptomele care refac funcţionalitatea, dar şi emoţiile şi capacităţile", spune dr. Nicole von Steinbuchel, specialist în reabilitare neurologică.
Modelul german de reabilitare a pacienţilor care au suferit un traumatism cerebral este cel mai avansat din lume.
"În Germania, pentru tratamentul mediu, costul mediu per pacient cu traumatism cranio-cerebral la nivelul anului 2004 era de 2500 de euro pe an, per caz, în Spania, 2.800 de euro şi 3000 de euro în Suedia", a arătat dr. Dafin Mureşanu, Preşedintele Societăţii Române de Neurologie.
Perioada cea mai fragilă de dezvoltare a creierului uman este între unu şi trei ani. Copiii care au suferit un traumatism cranio - cerebral au şanse reduse de recuperare şi au nevoie de cel mai bun tratament.
Citeşte mai multe despre: centre reabilitare traumatisme cranio-cerebrale recuperare spital
Ne lăudăm cu cei mai buni neurologi, dar nu avem centre pentru recuperarea persoanelor care au suferit traumatisme cranio-cerebrale.
Ne mulţumim cu vindecări miraculoase,