În această săptămână vă recomandăm lectura cărții ”Viața pe un peron”, de Octavian Paler, apărută în anul 2007, la Editura Corint. ”În ”Viața pe un peron”, Octavian Paler înalță, pe un plan redus al intrigii, o construcție speculativă în al cărei labirint urmează să intrăm. Două personaje emblematice, un bărbat și o femeie, se întâlnesc într-o gară părăsită. Drama lor se naște din agresiunea unui sistem totalitar, care pune în funcțiune terifiantul mecanism al zdrobirii individului. Pe latura sa istorică și în miezul lui parabolic, ”Viața pe un peron” este un roman al angajării și dezbaterii morale, cu întrebări fundamentale splendid formulate”, se arată în prezentarea cărții.
La fel ca majoritatea operelor lui Octavian Paler, și aceasta abordează tema singurătății. ”Viața pe un peron” este o carte plină de simboluri, în care oricare dintre noi se poate regăsi. Este o carte a așteptării, a speranței iluzorii: “Închipuiți-vă că într-o zi ar fi venit un tren și n-am mai fi avut putere să urcam în el. L-am dorit prea mult, l-am așteptat prea mult. Ne-am epuizat în așteptare și nu ne-a rămas nici o picătură de energie pentru a ne bucura de sosirea lucrului aşteptat”.
Cartea are 255 de pagini și costă 28 de lei.
În această săptămână vă recomandăm lectura cărții ”Viața pe un peron”, de Octavian Paler, apărută în anul 2007, la Editura Corint. ”În ”Viața pe un peron”, Octavian Paler înalță, pe un plan redus al intrigii, o construcție speculativă în al cărei labirint urmează să intrăm. Două personaje emblematice, un bărbat și o femeie, se întâlnesc într-o gară părăsită. Drama lor se naște din agresiunea unui sistem totalitar, care pune în funcțiune terifiantul mecanism al zdrobirii individului. Pe latura sa istorică și în miezul lui parabolic, ”Viața pe un peron” este un roman al angajării și dezbaterii morale, cu întrebări