Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare primesc de ieri căldură produsă prin arderea de biomasă, la noua centrală termică a Sucevei.
„Începând de astăzi porneşte şi va rămâne în funcţiune primul cazan pe biomasă de la noua centrală termică, iar dacă totul decurge normal, săptămâna viitoare va fi pornit şi cel de-al doilea cazan. Din acel moment, indiferent de cât de scăzute vor fi temperaturile exterioare, cu cazanele pe biomasă şi cele trei CAF-uri pe gaz metan se poate încălzi oraşul Suceava, fără a fi nevoie de ajutor de la vechile CAF-uri”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
Probele de funcţionare a cazanului de producere a energiei termice pe bază de rumeguş, lătunoaie, tocătură şi alte deşeuri de masă lemnoasă au fost efectuate cu succes la finele săptămânii trecute, iar în cursul zilei de marţi s-au făcut şi ultimele reglaje necesare.
Conform programului stabilit, noua centrală de termoficare a Sucevei, realizată printr-o investiţie privată de aproximativ 90 de milioane de euro, va avea funcţionale, până la finele anului, nu mai puţin de opt surse de energie termică – cinci pe biomasă şi trei pe gaz metan.
Noua centrală, care asigură necesarul de energie termică a Sucevei începând cu 8 noiembrie, este obligată prin contract să furnizeze energia termică la un preţ de 116 lei plus TVA, la gardul centralei, la care se mai adaugă costurile de transport şi distribuţie.
Populaţia plăteşte energia termică tot la 185 de lei/gigacalorie, costurile de transport şi distribuţie fiind suportate aproape integral de primărie, la bugetul local.
Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare primesc de ieri căldură produsă prin arderea de biomasă, la noua centrală termică a Sucevei.
„Începând de astăzi porneşte şi va rămâne în funcţiune primul cazan pe biomasă de la noua centrală termică, iar da