Un cesionar din Cluj-Napoca execută Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților pentru aproape 2 milioane de lei.
Reprezentanții ANRP arată că acesta este „un caz flagrant de executare silită demarată la cererea unui cesionar din Cluj-Napoca, care a obținut încuviințarea executării de la Judecătoria Sectorului 5, pentru aproape 2 milioane de lei, într-un dosar în care nici fosta Comisie Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor (C.C.S.D.), nici Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor nu au finalizat procedura administrativă de soluționare și nu au emis un titlu de despăgubire”.
Un clujean a solicitat în justiție obligarea A.N.R.P. și a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor să îi emită titlu de despăgubire, dar instanța i-a respins acțiunea, atât în fond (2012), cât și în recurs (2013). „Pentru încuviințarea executării silite, cesionarul a folosit o dispoziție a domnului primar Emil Boc din 2007 și un raport de evaluare întocmit în 2011, când domnul Emil Boc era prim-ministru”, mai arată ANRP.
„Deși avea un număr de ordine mare, dosarul a fost dat în lucru la data de 24.02.2011, fiind considerat 'un caz special', deși persoana îndreptățită își cesionase integral drepturile încă din luna mai 2010, aceasta fiind una din cauzele în care unor persoane privilegiate li s-a acceptat soluționarea dosarelor în afara ordinii firești. Pe calea executării silite se urmărește să se obțină dublul sumei care s-ar primi în mod legal prin aplicarea grilei notariale în temeiul Legii nr. 165/2013”, mai arată ANRP.
A.N.R.P. va face contestație la poprirea dispusă în cadrul executării silite.