Clubul Pandurii Târgu-Jiu este verificat, în prezent, de către trei organe de control, dispuse în paralel de diferite instituţii sau societăţi. Este vorba de verificările procurorilor la care se adaugă un control intern dispus de AGA şi unul venit, de ieri, dela UEFA, care are nelămuriri cu privire la anumite restanţe pe care le are clubul. Pe parcursul verificărilor s-au constatat însă anumite lucruri care fac ca acele informaţii apărute până acum în presă să pară infime. Una din cheltuielile cele mai interesante pe care le-a făcut clubul în 2012 este cea pentru masa jucătorilor, în condiţiile în care aceasta era asigurată gratuit de către fosta SNLO. Justificarea este şi mai bună: erau bani de buzunar pentru jucători, sume cu care îşi cumpărau mâncare din supermarket şi apoi le decontau la club! Asta înseamnă că, în medie, fiecare jucător cheltuia lunar cel puţin 3.600 de lei doar pe mâncare.
Apariţia, la începutul verii, a raportului Comisiei de cenzori de la Pandurii a făcut multă vâlvă în presa locală şi, totodată, a ridicat mai multe semne de întrebare decât cele deja existente cu privire la cheltuielile de la club. Unele dintre aceste cheltuieli însă au fost de-a dreptul surprinzătoare, mai ales pentru că nu se justificau absolut deloc. Un caz concret este plata unei sume uriaşe de bani pentru masa jucătorilor de la club, 1.314.439 de lei, adică peste 300.000 de euro. Cheltuiala nu se justifică, în primul rând, prin prisma faptului că pentru jucători, masa caldă a fost asigurată, conform înţelegerii asociaţilor de la club, de către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. De altfel, se ştie că, zilnic, echipa venea la cantina fostei societăţi miniere pentru a lua masa, astfel că este greu de precizat de ce mai era nevoie de încă o sumă, suplimentară, plătită de club pentru masă.
Jucătorii, bucătari în timpul liber
După luni bune, s-a