Municipalitatea şi-a propus ca toate locuinţele din Slatina să fie racordate la reţeaua de alimentare cu apă, până în anul 2016. În acest sens, Compania de Apă Olt va demara o serie de lucrări finanţate din bugetul propriu, pe lângă cele cu bani europeni. În afară de Slatina, de investiţii vor beneficia şi oraşele şi mai multe comune din judeţ.
Reprezentanţii Companiei de Apă Olt (CAO) lucrează la un proiect care vizează introducerea reţelelor de alimentare cu apă în Slatina şi în mai multe localităţi din judeţ. Este vorba de lucrări care vor fi finanţate atât din fonduri proprii al CAO, cât şi din bani europeni. Pe lângă Slatina, aceste utilităţi vor ajunge şi la oltenii din Corabia, Caracal, Balş, Scorniceşti, Potcoava, Piatra Olt, Drăgăneşti-Olt, dar şi din mai multe comune ale judeţului.
„Compania de Apă a făcut şi economii, dar a făcut şi extinderi de reţele de apă şi canalizare. În perioada următoare, lucrăm la un amplu proiect de introducere a reţelelor de apă, pe lângă cel cu finanţare europeană, astfel încât nu numai locuitorii municipiului Slatina să beneficieze de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi celelalte localităţi care fac parte din Compania de Apă. Ne dorim să creştem confortul cetăţenilor, nu numai din Slatina, ci şi din judeţ, pentru că nu poţi să fii un om bogat, într-o zonă foarte săracă”, a declarat Minel Prina, primarul Slatinei.
Consiliul Local Slatina este acţionarul majoritar al CAO, iar obiectivul municipalităţii este ca toţi slătinenii să fie racordaţi la alimentarea cu apă, până în anul 2016, iar 97% dintre ei să aibă canalizare.
Preţul apei, criteriu pentru accesarea fondurilor UE
Cetăţenii localităţilor care vor intra în Compania de Apă şi care vor beneficia de lucrări privind alimentarea cu apă trebuie să fie conştienţi că acest lucru atrage şi un preţ în concordanţă al serviciu