Cele două grupuri din Tetarom III, Bosch şi De'Longhi, au început deja operaţiunile. Cei doi investitori au ajuns deocamdată la 700 de angajaţi.
Noul centru de cercetare şi dezvoltare Bosch a fost deschis în această lună, a anunţat conducerea grupului. Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate în noua unitate de producţie, care se deschide oficial anul viitor. În martie va fi pusă în funcţiune o nouă fabrică De'Longhi.
Centrul Bosch de la Cluj e primul deschis de concernul german în România, iar înainte de punerea în funcţiune, inginerii angajaţi au fost trimişi la unităţi de cercetare ale companiei din Germania şi Ungaria, unde au fost instruiţi, fiind implicaţi în primele lor proiecte de lucru. Până la sfârşitul lui noiembrie, Bosch a angajat aproape toate cele 325 de persoane de care avea nevoie anul acesta pentru activităţile de cercetare şi producţie, a anunţat conducerea grupului. Concernul german va continua procesul de angajare şi anul viitor. La nivel global, grupul Bosch lucrează cu 42.000 de cercetători, iar anul trecut a înregistrat 1.775 de patente. Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ajung anual la 9% din vânzările totale ale grupului.
Bosch şi-a ales portofoliul de cercetare din România în funcţie de zonele de dezvoltare „cruciale" pentru grup. „Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistenţă pentru şoferi, inginerii români vor contribui la realizarea viziunii de conducere automată şi fără accidente. Această viziune presupune activităţi în domeniul sistemelor de asistenţă la parcare, de frânare automată şi de manevrare a autovehiculelor", conform conducerii companiei. Bosch lucrează şi la soluţii pentru producerea şi utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. „În acest scop, inginerii din Cluj implementează soluţii embedded inovatoare pentru inve