Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj găzduieşte vineri, începând cu ora 10.00, cercul profesorilor logopezi din Dolj şi Mehedinţi, care are ca temă principală „Logopedia transdisciplinară“. În cadrul acestei întâlniri, specialiştii în tratarea tulburărilor de limbaj vor sublinia importanţa realizării unor echipe formate din psihoterapeut, medici specialişti şi logopezi în tratarea cazurilor care prezintă deficienţe asociate. „Copiii care sunt bâlbâiţi pot să aibă ADHD sau să fie autişti. Şi în aceste situaţii, pentru a avea rezultate trebuie ca eforturile să fie făcute în echipă“, a precizat logopedul Mihai Glăvan, coordonatorul întâlnirii.
În deschiderea dezbaterii vor fi prezentate şi două teme „Terapia logopedică - studiu de caz asupra bâlbâielii“, prezentată de Mihai Glăvan şi Ioana Mihaela şi „Psihoterapie experienţială“, prezentată de Doina Antici. Practic, vor fi prezentate cazuri concrete întâlnite la copiii şi tineri. De asemenea, va fi subliniată şi importanţa descoperirii deficienţei de limbaj la timp. Potrivit logopezilor, acestea sunt evidente de la vârsta de trei ani şi jumătate şi trebuie corectate până la vârsta de şase ani. Înainte de a merge la şcoală, un copil trebuie să pronunţe corect cuvintele.
Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj găzduieşte vineri, începând cu ora 10.00, cercul profesorilor logopezi din Dolj şi Mehedinţi, care are ca temă principală „Logopedia transdisciplinară“. În cadrul acestei întâlniri, specialiştii în tratarea tulburărilor de limbaj vor sublinia importanţa realizării unor echipe formate din psihoterapeut, medici specialişti şi logopezi în tratarea cazurilor care prezintă deficienţe asociate. „Copiii care sunt bâlbâiţi pot să aibă ADHD sau să fie autişti. Şi în aceste situaţii, pentru a avea rezultate trebuie ca eforturile să fie făcute în echipă“, a precizat logop