Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare şi-a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă poziţia oficială a instituţiei faţă de situaţia de la Bixad, privind restituirea unor terenuri şi clădiri de la Mănăstirea Bixad greco-catolicilor. Conducerea judeţului susţine că din cei 10.000 de mp care trebuie restituiţi greco catolicilor, 1.286 aparţin Consiliului Judeţean, conform unei hotărâri de Guvern din 2002.
În conferinţa de astăzi, conducerea Consiliului Judeţean a susţinut că există mari suspiciuni ca şi unele clădiri de la Mănăstirea Bixad să aparţină instituţiei şi că acesta ar fi fost motivul pentru care s-au făcut demersurile suspendării executării silite din 7 noiembrie.
„Trebuia să oprim executarea pentru că 1.286 de mp din cei 10.000 care trebuie restituiţi greco-catolicilor ne aparţin. Nu ne-a informat nimeni până pe 7 noiembrie, când executarea acelor terenuri şi suprafeţe trebuia să aibă loc. Trebuie să se stabilească cu exactitate ce trebuie restituit. Noi doar apărăm patrimoniul judeţului Satu Mare“, a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare. Poziţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, cu privire la Mănăstirea Bixad Totodată, Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că nu are nicio problema cu biserica greco-catolică ci doar apără ceea ce i se cuvine de drept Consiliului Judeţean. Mai mult, acesta a spus că acuzaţiile care i-au fost aduse sunt chiar jigniri. Poziţia vicepreşedintelui, Mircea Govor Primul termen de judecată va avea loc luni, 25 noiembrie, la Judecătoria Negreşti Oaş. Citeşte şi
Mănăstirea martir a Ţării Oaşului va intra în posesia greco-catolicilor. Ortodocşii îl aşteaptă pe executor cu săbiile
Răsturnare de situaţie la biserica de la Bixad. Executarea silită a fost suspendată
Reacţia Greco-Catolicilor, cu privire la Mănăstirea Bixad: “Statul