Lucrările de reabilitare a Muzeului Judeţean Olt se află în grafic. Conducerea instituţiei este mulţumită de modul cum se derulează investiţia şi de constructorul lucrării.
Muzeul Judeţean Olt a beneficiat în ultimii ani de lucrări de reparaţii, dar nu de amploarea proiectului care se derulează în prezent. Demarată în vara acestui an, investiţia se desfăşoară conform planului stabilit de constructor şi de beneficiar, susţine conducerea instituţiei de cultură.
„Oamenii dovedesc înţelegere şi acolo unde, să zicem, în proiect au făcut anumite erori sunt îndreptate prin discuţii periodice cu toţi cei care răspund de organizarea şantierului”, a precizat Laurenţiu Guţică, directorul Muzeului Judeţean Olt.
În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor, până în prezent s-a reuşit înlocuirea tuturor ferestrelor clădirii cu tâmplărie din lemn triplustratificat, dar şi montarea instalaţiilor antiefracţie, antiincendiu şi a instalaţiei termice.
„Cam 60 la sută din muzeu este eliberat ca spaţiu şi lăsat în seama firmei pentru a-şi desfăşura activitatea, în timp ce în ceilalţi 40 la sută ne desfăşurăm activitatea administrativă şi avem depozitate temporar obiectele de patrimoniu”, a spus Guţică.
Proiectul trebuie extins
Şeful Muzeului Judeţean Olt spune, însă, că acum urmează partea cea mai grea a proiectului care presupune lucrări de restaurare şi conservare.
„Rămâne zona centrală, unde lucrările sunt mai sofisticate pentru că acolo este vorba de restaurare şi conservare şi trebuie refăcute detalii, comandate stocaturi şi restaurate candelabrele şi aplicele”, a adăugat şeful instituţiei.
Odată, însă, cu dotarea şi modernizarea anumitor spaţii au apărut elemente noi care nu au fost prevăzute în proiectul iniţial. De aceea, pe viitor, conducerea muzeului are în vedere extinderea acestui proiect prin