Spuneam acum câteva zile că în România se aplică cu succes principiul amestecului puterilor în stat. Oricum am lua-o, sintagma „separarea puterilor în stat” nu există, nu funcţionează, nu se potriveşte.
Parcă vrând să confirme încă o dată ceea ce am spus eu, marţi seara selecţionata de fotbal a lui Piţurcă, căci nu putem spune a României, atâta vreme cât nu România şi nici românii nu au făcut-o sau trimis-o în teren, a făcut şi ea ce au făcut toate „selecţionatele” partidelor reprezentative în Parlament sau selectate în Parlamentul European sau selecţionatele guvernelor, adică nimic, şi-a bătut joc de imensa, unica ocazie, rămânând la coada Europei şi a lumii. Dacă în politică sau economie uneori pentru a arăta cât de rău am ajuns, spunem „ mai rău ca într-o ţară bananieră” în sport, sau mai concret în fotbal, nici măcar atât nu mai putem spune pentru că mai avem mult până să ne ridică la nivelul fotbalului unor ţări africane mari producătoare de banane.
Piţurcă, Mircea Sandu, conducerea fotbalului românesc au demonstrat tuturor românilor că fotbalul nu poate face notă discordantă cu situaţia generală din ţară şi nu poate trece peste condiţia de ultima găină a Europei, mai ales de când domnii Ponta şi nelipsitul ministru al marilor tunuri, omniprezentul Dragnea, s-au întâlnit întâmplător cu cei care puneau la cale debarcarea oracolului din Bălceşti.
Că am ajuns la acest personaj, mister Dragomir şi-a câştigat acest nume pentru că aparent „ghicea” mereu atât rezultatele unor dispute fotbalistice disputate pe terenul de fotbal cât şi unele „meciuri” disputate în culise. Ciudat, nimeni nu s-a întrebat cum de ghiceşte el aşa acolo unde cei mai mulţi greşeau şi cum de „ghicea El mereu”. Răspunsul este simplu, el nu ghicea, el doar prezicea aşa cum domnul Băsescu prezicea : ”nu e bine, domnule chestor”. Deci porecla de „oracol” este cam nepotrivit