Autorităţile europene consideră că legislaţia locală ar putea restricţiona organizarea de jocuri de noroc online
Liviu Popovici: Comisia dialoghează cu autorităţile române încă din 2010 pe tema legislaţiei jocurilor de noroc
Comisia Europeană (CE) a cerut anumitor state membre, printre care şi România, să asigure faptul că reglementările naţionale în materie de servicii de jocuri de noroc respectă libertăţile fundamentale ale Tratatului privind funcţionarea Uniunii Europene (UE), a anunţat Reprezentanţa în România a CE.
Comisia doreşte să verifice dacă măsurile în cauză sunt compatibile cu articolul 56 din TFUE, care garantează libera circulaţie a serviciilor, şi a transmis o serie de întrebări privind procedura de acordare a licenţelor şi condiţiile de furnizare a serviciilor de jocuri de noroc.
În ceea ce priveşte cadrul legal din România în materie de jocuri de noroc, Comisia a transmis întrebări suplimentare cu privire la coerenţa politicii naţionale în acest domeniu.
Preşedintele Asociaţiei Organizatorilor de Pariuri din România - Romanian Bookmaker, Liviu Popovici, a declarat, pentru Curierul Naţional, că ar fi două aspecte de la care ar fi început investigaţia Comisiei Europene. "Primul ar fi pe baza legislaţiei din 2009 referitoare la jocurile de noroc din România, iar Comisia Europeană a sesizat câteva probleme încă de atunci şi chiar a intrat în dialog cu autorităţile din România. Cel de-al doilea aspect este acela legat de această măsură anticoncurenţială creată în favoarea Loteriei Române, care poate organiza jocuri de noroc prin intermediul terţilor deşi legislaţia prevede organizarea directă de către companiile care deţin licenţa de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc", ne-a explicat Liviu Popovici.
CE a mai trimis cereri oficiale de informaţii privind legislaţia naţională care restricţionează furnizare