Programul de deszăpezire pentru sezonul rece a fost pus la punct prin dispoziţia semnată de primarul Rareş Mănescu, la nivelul Sectorului 6 fiind constituit Comandamentul de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului.
Programul de deszăpezire a intrat în vigoare pe 15 noiembrie şi rămâne valabil până pe 15 martie 2014, iar măsurile urmează a fi luate cu maximă operativitate, imediat după declanşarea fenomenelor meteorologice specifice, anunţă administraţia locală.
Comandamentul de Deszăpezire şi Combatere a Poleiului Sector 6 este condus de primarul Rareş Mănescu şi constituit din reprezentanţi ai: Primăriei Sectorului 6, Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 şi ai firmei URBAN S.A.
Concret, programul prevede ca implicarea Primăriei, a ADPDU Sector 6 şi a societăţii de salubrizare în acţiunea de deszăpezire să se desfăşoare atât pe arterele principale pe care circulă mijloacele de transport RATB şi pe străzile pe care sunt amplasate obiective de interes social: fabrici de pâine, şcoli, grădiniţe, oficii poştale, unităţi sanitare, cât şi pe străzile secundare, dintre blocuri.
În responsabilitatea Urban intră 478 de artere de circulaţie rutieră (bulevarde, străzi, alei, intrări, drumuri, căi, şosele, prelungiri), precum şi 64 de obiective de maximă urgenţă, iar în cea a ADPDU – 108 artere de circulaţie cu nume şi alte 302 alei fără denumire.
Declanşarea activităţilor din cadrul programului se face o dată cu apariţia fenomenelor meteorologice specifice, ninsoare sau polei, iar timpul de ieşire în acţiune este de maxim cinci minute de la primirea ordinului.
Peste 700 de oameni, mobilizaţi pentru deszăpezire
În acest moment, URBAN deţine un stoc de aproximativ 650 tone de soluţie anti-îngheţ şi ţine în stand-by 96 de utilaje (instalaţii de împrăştiat antidera