Romfilateliasărbătoreşte aniversarea a 85 de ani de existenţă a Radioului românesc introducând în circulaţie, începând cu data de 4 noiembrie, o emisiune de mărci poştale dedicată acestui eveniment, intitulată „Fonoteca de Aur a României”.
Societatea Română de Radiodifuziune deţine cea mai veche şi mai cuprinzătoare arhivă media din România
Cei 85 de ani scurşi de la prima emisiune radiodifuzată au permis Societăţii Române de Radiodifuziune să-şi creeze cea mai veche şi mai cuprinzătoare arhivă media din România: Fonoteca de Aur a României. Documentele audio, conservate pe diverse suporturi, conform evoluţiilor tehnologice, de la primele discuri de ebonită, completate după 1950 cu banda magnetică şi mai apoi cu casete şi compact discuri, alcătuiesc un fond unic, inestimabil, ce oferă o adevărată panoramă sonoră a istoriei şi culturii româneşti.
Cele peste 135.000 de ore de înregistrări, stocate pe 12.276 discuri de ebonită, 37.000 discuri vinil, 15.000 de CD-uri, 400.000 de benzi magnetice... tezaurizate în arhivele sonore ale Radioului Public, reunesc tot ce a fost semnificativ şi valoros în istoria şi cultura românească, în aşa fel încât va fi întotdeauna greu de alcătuit o listă a marilor voci, spectacole, concerte.
Emisiunea filatelică are un tiraj total de 103.160 de timbre
Printre cele mai valoroase înregistrări pe bandă magnetică se numără neîndoios cele care ne restituie vocile unora dintre cei mai mari scriitori români: Mihail Sadoveanu recitând „Sara pe deal” de Mihai Eminescu (înregistrare 1952), Lucian Blaga recitând din versurile sale („La cumpăna apelor”, înregistrare 1960), Tudor Arghezi, „Flori de mucigai” (înregistrare 1962), George Călinescu, rostind la Sala Palatului, în 1964, faimoasa conferinţă despre „Eminescu, poet naţional”. Acestora li se adaugă savanţi ca Henri Coandă (înregistrare 1967) sau marile