Sumele încasate de persoanele din conducerea companiei urcă de la peste 1.000 de euro, lunar, până la 14.200 de euro, lunar. Sursa: MARIAN ILIE
Alături de alte companii de stat, Poşta Română se află pe lista de privatizări a Executivului tocmai pentru că managementul din ultimii ani a generat pierderi considerabile, ceea ce afectează bugetul de stat. De altfel, din cauza pierderilor, a eşuat şi încercarea de privatizare a companiei.
La finele lui 2012, Poşta avea datorii totale de 649 de milioane de lei şi a înregistrat pierderi de 52 milioane lei. De aproape 11 luni, la companie a fost instituit management privat, însă nici până acum declaraţiile de avere şi interese ale tuturor membrilor Consiliului de Administraţie nu au fost făcute publice. Nu am putut găsi nici componenţa Adunării Generale a Acţionarilor. Potrivit unei noi ordonanţe emise de Executiv, membrii AGA pot câştiga mii de euro pentru şedinţele la care participă, res pectiv un sfert din salariul directorului general.
Printre cei mai bine plătiţi manageri
Actualul director general, Ion Smeeianu, asigura conducerea companiei şi în formula veche, deci ca manager "de stat".
Pe lângă director general, Smeeianu este şi membru al Consiliului de Administraţie (CA). Potrivit datelor trimise presei de către Ministerul Finanţelor Publice, şeful Poştei Române câştigă acum o indemnizaţie medie lunară de 14.280 de euro, una dintre cele mai mari oferite unui manager privat. Trebuie menţionat că, anul trecut, în perioada în care nu era manager privat, şeful Poştei Române a încasat un salariu mediu lunar de 6 ori mai mic, respectiv 2.400 de euro, conform Ministerului Finanţelor.
Conform informaţiilor din presă, un membru CA câştigă circa 1.400 de euro per şedinţă, ceea ce îi rotunjeşte binişor veniturile. Un alt membru al Consiliului de Administraţie este Adrian Cighi. Potrivit declara