Strategia de dezvoltare a oraşului va fi supusă dezbaterii publice. Săptămâna aceasta au avut loc mai multe şedinţe tehnice pe principalele domenii ce vor fi cuprinse în document.
Miercuri şi joi, la Primăria municipiului Roman s-a dezbătut strategia de devoltare locală a municipiului Roman pentru perioada 2014 – 2020. Dezbaterea strategiei s-a făcut pe trei grupuri de lucru, în funcţie de domeniile aflate în discuţie. La întâlnirile organizate de firma de consultanţă Avensa, cea care realizează strategia de dezvoltare a municipiului, au participat oameni de afaceri, profesori, medici, reprezentanţi ai Primăriei, dar şi şefi ai unor instituţii importante din oraş.
Strategia de dezvoltare reprezintă o analiză obligatorie pentru orice administraţie locală care doreşte să atragă fonduri europene. Principalele direcţii ale strategiei de dezvoltare au fost discutate încă din luna iunie de reprezentanţii Primăriei, care doresc materializarea unor proiecte importante pentru oraş, cum ar fi reparaţii pe reţeaua de apă şi canalizare, realizarea infrastructurii rurale – cartierul Nicolae Bălcescu şi cartierul Petru Rareş -, reabilitarea unor străzi şi bulevarde din municipiul Roman. În planul pe următorii şapte ani mai intră reabilitarea Casei Celibidache, a Casei de Cultură a Sindicatelor din Roman şi reabilitarea centrului social multifuncţional “Precista Mare”, ultimele două obiective fiind parteneriate cu alte autorităţi. De asemenea, se intenţionează modernizarea spitalului şi reabilitarea unor unităţi şcolare.
Un proiect nou şi aparte ce se doreşte a fi inclus în această strategie se referă la amenajarea unei faleze pe malul râului Moldova şi modernizarea punţii pietonale spre Cotu Vameş.
La întâlnirile de săptămâna aceasta, firma de consultanţă a prezentat o analiză SWOT – analiză care evidenţiază puncte tari, puncte slabe, oportunităţi şi ameni