Când ieşim din casă, este obligatoriu să avem un aspect îngrijit. Să fim curaţi, pieptănaţi şi îmbrăcaţi decent, chiar dacă ne ducem doar până la pâine.
Este o strânsă legătură între felul în care ne prezentăm: ţinuta corpului trebuie să fie dreaptă, mişcările fireşti-naturale, să nu gesticulăm fără rost, să nu alergăm îmbrâncind trecătorii, să nu îi lovim cu pachetele sau cu umbrela pe care o ţinem în mână. În general, să nu deranjăm pe nimeni cu prezenţa noastră.
Dacă din întâmplare lovim pe cineva vom spune politicos: „Pardon!” sau „Vă rog să mă scuzaţi!”. (Răspunsul firesc este: „Nu face nimic!”). Să nu privim fix, curioşi, o persoană care ne trezeşte interesul, o fată frumoasă, o femeie însărcinată sau, mai grav, un infirm. Să ne abţinem să facem remarci cu glas tare, chiar dacă înfăţişarea cuiva este mai excentrică. Să nu tragem cu urechea şi cu atât mai mult să nu intervenim în discuţia a două persoane chiar dacă subiectul ne interesează.
Să nu ne irosim timpul asistând la întamplările străzii - certuri, bătăi, filmări etc. În schimb, în cazul unor accidente să nu ne ferim să dăm o mână de ajutor, dar s-o facem numai dacă ne pricepem. În cazul bolnavilor de inimă sau în cazul unor fracturaţi, aceştia nu trebuie mişcaţi din loc, ajutorul nostru putând fi dăunător!
Să nu fim indiscreţi şi să privim în casele oamenilor. Este cea mai mare dovadă de proastă creştere. Pe de altă parte nici locatarul n-ar trebui să se expună privirilor noastre într-o ţinută indecentă (paradisiacă), uitând să tragă perdelele.
Dacă la o fereastră este o persoană cunoscută, nu te angajezi într-o conversaţie cu aceasta ci o vei saluta cu un gest amical. Cu atât mai mult, nu-ţi vei striga prietenii sau membrii familiei din stradă. Folosiţi telefonul, interfonul sau alt mijloc mai discret.
sursa: www.cursuriauto.ro