Doi arheologi de la Muzeul Vrancei, polițiști, un consilier și directorul de la Direcția de Cultură, un colonel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au mers la Vizantea Livezi în urmă cu două zile pentru a vedea câteva resturi de oase descoperite de un localnic în timp ce săpa o fântână. Primele informații oferite de localnic, Valentin Urloiu, promiteau o descoperire interesantă. Resturile de oase au fost găsite la o adâncime de nouă metri, iar gândul că ar putea fi vorba de oseminte umane i-a entuziasmat pe arheologi. Dacă ar fi fost rămășițele unui om, ar fi fost cea mai importantă descoperire arheologică din România. Pasiunea arheologilor s-a stins repede, la vederea oaselor păstrate de localnic. Erau câteva resturi de oase, provenind de la un animal de dimensiune medie, cel mai probabil un cerb, după primele estimări. De altfel, medicul care a examinat oasele înaintea venirii arheologilor stabilise că nu este vorba de oseminte umane.
Chiar și așa, descoperirea a atras câțiva curioși veniți să vadă „oasele de dinozaur“. Arheologii au mai așteptat cateva minute pentru ca muncitorii să mai dea câteva lovituri de hârleț spre a vedea dacă mai sunt descoperite și alte oase. Deoarece oasele descoperite nu presupuneau oprirea lucrărilor la fântână, a fost întocmit un proces verbal în care a fost menționată găsirea oaselor și ridicarea lor pentru „un studiu aprofundat“.
Oamenii din Vizantea au arătat că nu este primul obiect descoperit în timp ce săpau la fântâni. Un alt sătean găsise o piatră cu „desene rupestre“, după cum spuneau muncitorii, pe care o păstra în curte, iar echipa de la Focșani a mers să vadă și această rămășiță. Altă dezamăgire. Piatra avea doar urme de copaci, nici vorbă de desene sau măcar de urme ale unor animale, cum de altfel s-a mai descoperit în zonă. „Am mai găsit o piatră cu urma unui schelet însă aceasta nu a