Localitatea Bran nu poate să devină staţiune turistică de interes naţional din cauza stării drumului DN73 dintre Râşnov şi Bran şi a lipsei unei staţii proprii de ambulanţă, deşi la ultima evaluare a avut un punctaj foarte bun, fiind la un pas de a obţine statutul de staţiune de interes naţional, a declara primarul localităţii, Gheorghe Hermeneanu.
„Rămânem în continuare staţiune turistică de interes local. La ultima evaluare, am avut un punctaj foarte bun, la un pas de a obţine statutul de staţiune turistică de interes naţional, dar am fost depunctaţi din cauza stării drumului DN73 Braşov-Piteşti, porţiunea dintre Râşnov şi Bran, dar şi a lipsei unei staţii proprii de ambulanţă. Ne dorim foarte mult să obţinem această titulatură. Am făcut multiple intervenţii pentru refacerea drumului dintre Râşnov şi Bran, dar am înţeles că s-a făcut licitaţia şi se aşteaptă alocarea fondurilor. În interiorul localităţii, noi am asfaltat drumurile principale care fac legătura cu cele patru sate ale comunei, Şimon, Sohodol, Poarta şi Predeluţ, şi am intrat în a doua etapă de modernizare a drumurilor de importanţă turistică cu fonduri de la bugetul local“, a spus Hermeneanu.
Referitor la partea de agrement, primarul a precizat că se are în vedere extinderea zonei pentru practicarea sporturilor de iarnă de la Zănoaga – care are, în prezent, trei pârtii de schi, una pentru începători şi două pentru mediu-avansaţi, instalaţie de noctură, instalaţie pentru zăpadă artificială, teleschi – dar şi crearea unui număr mai mare de locuri pentru picnic şi mai multe evenimente culturale, a afirmat primarul Branului.
Localitatea Bran nu poate să devină staţiune turistică de interes naţional din cauza stării drumului DN73 dintre Râşnov şi Bran şi a lipsei unei staţii proprii de ambulanţă, deşi la ultima evaluare a avut un punctaj foarte bun, fiind la un pas de a obţine statutu