Chifteluţele de post le pot înlocui cu succes pe cele din carne, mai ales că sunt ceva mai sănătoase datorită aportului caloric scăzut.
Iată mai jos cum se prepară:
INGREDIENTE
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 2 căţei de usturoi
- pătrunjel
- mărar
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Legumele se dau pe răzătoare şi se lasă într-o sită pentru a elimina apa în exces. Se storc bine şi se amestecă împreună cu usturoiul pisat, mărarul şi pătrunjelul tocate, sare şi piper.
Se formează biluţe de dimensiuni potrivite, se dau prin pesmet şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei. (Nu este nevoie de foarte mult ulei, turnaţi cât să acopere baza chifteluţelor).
Se rotesc de pe o parte pe alta şi se scot pe un şervet absorbant, pentru a elimina excesul de ulei.
POFTĂ BUNĂ!
Chifteluţele de post le pot înlocui cu succes pe cele din carne, mai ales că sunt ceva mai sănătoase datorită aportului caloric scăzut.
Iată mai jos cum se prepară:
INGREDIENTE
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 2 căţei de usturoi
- pătrunjel
- mărar
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE
Legumele se dau pe răzătoare şi se lasă într-o sită pentru a elimina apa în exces. Se storc bine şi se amestecă împreună cu usturoiul pisat, mărarul şi pătrunjelul tocate, sare şi piper.
Se formează biluţe de dimensiuni potrivite, se dau prin pesmet şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei. (Nu este nevoie de foarte mult ulei, turnaţi cât să acopere baza chifteluţelor).
Se rotesc