Armaghedon: Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova
Uncom Global Market, Lemar, iar astăzi, Blitz Transport. Trei dosare care dovedesc reaua credinţă sau prostia lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor. Dacă în cazul Uncom am aflat cum se dă NUP în trei luni, în condiţiile în care infracţiunea este evidentă, iar în cazul Lemar am văzut cum se poate scoate din dosar liderul unui grup infracţional organizat, astăzi vom vedea cum reuşesc poliţiştii de la SIF să ţină pe bară un dosar, în aşteptarea prescrierii. Aşadar, dosarul Blitz Transport!
O analiză a dosarelor îngropate de Serviciul de Investigare a Fraudelor te face să te întrebi dacă băieții ăștia sunt angajați ai statului român sau ai clanurilor interlope. Aflăm de la un procuror că domnul Parepa, omul care coordonează activitatea SIF, și-a sacrificat concediul ca să lucreze la ultimele dosare importante, care au zguduit lumea politică și economică a județului Prahova. Cazurile Păvăleanu și Alexe i-au dat mult de furcă lui Parepa, un adevărat profesionist, spune procurorul Negulescu. Acum, n-am vrea să ne punem rău cu domnul procuror poreclit Portocală, pentru că omul chiar pare competent, dar ne vedem nevoiți să-l dezamăgim în privința domnului Parepa. Adică, faptul că îți sacrifici concediul pentru a lucra la un caz (noi n-am avut concediu de ani de zile și, vorba aia, am deschis mai multe dosare penale cu anchetele noastre decât a soluționat SIF în ultimii ani) nu înseamnă că ești și competent. Iar noi avem azi un nou caz din care reiese că, la SIF, sub conducerea lui Parepa, numai despre competență nu e vorba.
De Vlad Constantin,
patron al firmelor Tibi Oil și Blitz Transport am mai scris. Nu de rău, pentru că omul a fost unul dintre denunțătorii din dosarul care a dus la arestarea lui Peter Attila Racz, marele evazionist, care umbla prin țară și le spunea