Peste 400 de suceveni şi-au petrecut seara de miercuri în compania artiştilor de la Filarmonica Botoşani, aceştia susţinând un concert simfonic ce a avut un protagonist principal inedit – chitara clasică, mânuită cu măiestrie şi talent de solistul Dan Alexandru Arhire.
În repertoriul pregătit pentru spectacolul găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor s-au regăsit creaţii aparţinând compozitorilor Gioacchino Rossini, Joaquin Rodrigo şi Franz Schubert, concertul fiind dirijat de Boldizsar Istvan.
Prima lucrare din program a aparţinut lui Gioacchino Rossini: Uvertura operei „Bărbierul din Sevilia” (Andante maestoso, Allegro vivace).
Capodopera lui Rossini, compusă în 1816, a fost interpretată doar de instrumentiştii Filarmonicii Botoşani, chitaristul Dan Alexandru Arhire făcându-şi apariţia în scenă în cea de-a doua parte a programului, în secvenţa ce a cuprins lucrarea pentru chitară şi orchestră „Concierno de Aranjuez”, aparţinând compozitorului spaniol Joaquin Rodrigo (Allegro con spirito, Adagio şi Allegro gentile). „Concierno de Aranjuez” este cea mai cunoscută lucrare a compozitorului Joaquin Rodrigo, fiind considerată „una din capodoperele muzicii clasice ale secolului trecut”, o creaţie în care statutul chitarei clasice ajunge la cel mai înalt nivel de recunoaştere şi apreciere.
Chitaristul Dan Alexandru Arhire a fost primit cu căldură de publicul sucevean şi mai ales de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prezenţi în număr mare la spectacolul de miercuri seară.
Lucrarea a inclus şi o suită de momente lirice în care chitara a răsunat fără orchestră, momente propice pe care chitaristul le-a valorificat, acesta dând dovadă de precizie, însufleţire şi patos, păstrându-şi însă naturaleţea şi lejeritatea interpretării.
Tânărul a excelat pe plan interpretativ şi în momentele în care a fost acompaniat de filarmo