Bugetul Ministerului Educatiei pentru 2014, de 22 de miliarde de lei pentru invatamant si 1,9 miliarde de lei pentru cercetare, a fost avizat favorabil de catre comisiile parlamentare, informeaza Mediafax. Bugetul a fost avizat cu 22 de voturi "pentru", patru impotriva si doua abtineri, iar comisiile au adoptat si 67 de amendamente. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat ca alocarea bugetara este de 3,4% din PIB pentru Educatie si de 0,3% pentru Cercetare, in total fiind vorba de un buget la Ministerul Educatiei de 3,7% din PIB.
Comisiile parlamentare reunite pentru invatamant, stiinta, tineret si sport au dezbatut vineri, 22 noiembrie, timp de peste doua ore proiectul bugetului Ministerului Educatiei Nationale. Proiectul a fost avizat de comisiile parlamentare reunite cu 22 de voturi "pentru", patru impotriva si doua abtineri. De asemenea, au fost aprobate 67 de amendamente aduse proiectului privind bugetul Ministerului Educatiei in 2014.
Remus Pricopie, ministrul Educatiei, a declarat ca bugetul pentru 2014 prevede o crestere in valoare absoluta de 10% fata de cel din acest an si ca reprezinta, in opinia sa, cel mai mare buget din ultimii 20 de ani, scrie Mediafax. Pricopie a precizat ca este vorba de o alocare bugetara de 3,4% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru Educatie si de 0,3% din PIB pentru Cercetare, in total fiind vorba de un buget la Ministerul Educatiei de 3,7% din PIB.
Ministrul a sustinut ca pentru prima data in ultimii ani a fost aprobata suma de 600 de milioane de euro fonduri structurale pentru Educatie, ceea ce va permite o crestere in medie cu 10% a veniturilor cadrelor didactice debutante, cu vechime de cel mult sase ani, dar si a fondului pentru achizitia de autovehicule de transport scolar.
Remus Pricopie a declarat si ca "in 2014 se introduce in buget un capitol care priveste naveta profe