ACTUALIZARE: ”Codul etic al membrului CNA nu îmi permite să comentez declarațiile colegilor de Consiliu, fie ele chiar și eminamente politice, de imagine și subiective”, a spus Laura Georgescu, președintele CNA, ca reacție la declarația celor doi membri ai forului audiovizualului. Pe acest subiect s-au mai exprimat Răsvan Popescu, fostul președinte al instituției, şi Monica Gubernat, membru al CNA. Mai multe detalii, în articol.
DOI MEMBRI CNA ACUZĂ. Concursul pentru frecvețe radio a fost “arajat”, spun Narcisa Iorga și Valentin Jucan, doi dintre membrii CNA.
Cei doi susțin că: “Votul dat astăzi în C.N.A. a demonstrat în mod evident un aranjament dincolo de criterii ce ţin de interesul public, de o strategie de acoperire a teritoriului naţional cu servicii de programe într-un raport echilibrat şi dincolo de orice argumente logice“.
Cei doi au făcut referire și la numărul mare de frecvențe radio pe care le deține Radio Vocea Speranței (un post adventist) față de postul de radio al Patriarhiei Române (Radio Trinitas).
Comunicatul de presă, integral, în continuare:
“Concursul organizat de C.N.A. pentru acordarea a 19 licenţe radio tematice a fost un simulacru.
Ne exprimăm regretul pentru toţi aceia care s-au prezentat cu bună credinţă la acest concurs, care au pregătit proiecte editoriale serioase şi ne cerem scuze că au pierdut timp şi bani sperând că vor obţine în mod corect licenţe de emisie pentru frecvenţele care sunt bun al statului.
Cu o singură excepţie, la fiecare licenţă au fost grupate 6 voturi ale aceloraşi 6 membri din chiar primul tur de scrutin. Cei 6 membri sunt propuşi de U.S.L. şi U.D.M.R. Excepţia a făcut-o licenţa de la Vaslui unde numărul voturilor a fost de 4 la 4, membrii propuşi de P.S.D. neînţelegându-se cu membrii propuşi de P.N.L.. (Menţionăm că pentru a adopta o decizie este nevoie de minimum 6