Deşi mai e ceva până atunci, apropierea sărbătorilor iernii creează stări de efervescenţă greu de oprit. Şi nu e vorba de colindătorii ce îşi pregătesc glasurile şi traistele pentru covrigi, ci de câteva trupe celebre de rock, care ţin cu tot dinadinsul să cucerească scenele şi publicul românesc, înainte de venirea zăpezilor. Ceva firesc, având în vedere că toată vara şi toamna acestui an, Bucureştiul a dansat, cât niciodată în viaţa lui, rock'n'roll.
Supravieţuitorii unei legende rock: THE STRAITS
Dire Straits este, fără îndoială, unul dintre cele mai influente şi mai cunoscute grupuri muzicale din istoria rockului, cu peste 120 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Din păcate, în 1996, după o activitate de 15 ani, formaţia Dire Straits s-a destrămat. Moştenirea lor este dusă mai departe de Alan Clark şi Chris White, care s-au gândit să creeze The Straits, într-o splendidă zi de vară, la Roma, pe marginea unei piscine: "Dire Straits fără Mark Knopfler? Am crezut că ar fi imposibil aşa ceva, pentru că Mark era esenţial pentru trupă şi are un talent imens. Am crezut asta până ce l-am cunoscut pe Terence Reis", povestea Alan Clark într-un interviu.
Alan Clark (61 de ani) a fost primul clăpar de la Dire Straits şi a cântat alături de celebra formaţie britanică încă de la începutul anilor '80. El a avut o influenţă imensă asupra stilului acesteia. Chris White (58 de ani) s-a alăturat trupei în anii ei de glorie şi a fost responsabil cu fascinantul sunet de saxofon al formaţiei, între anii 1985-1995.
Astăzi, alături de Alan şi Chris îi mai putem asculta pe Steve Ferrone - unul dintre cei mai buni toboşari ai momentului, care a cântat şi alături de Eric Clapton şi de Slash; Terence Reis - un chitarist excepţional, al cărui stil este similar cu cel al lui Mark Knopfler; Michael Feet - un basist şi vocalist foarte apreciat