13:00: Acţionarii au votat împotriva modificărilor actului constitutiv al FP propuse de ASF, apoi s-a trecut la votul asupra propunerii de reducere a capitalului social prin micşorarea valorii nominale a acţiunilor de la 1 leu la 0,95 de lei, cu distribuţia sumei de 0,05 lei/acţiune către acţionari.
Cvorumul la AGEA este de 45,89% din drepturile de vot, astfel că nu se poate lua o hotărâre valabilă privind reducerea capitalului social. Cu toate astea, acţionarii şi-au putut exprima votul asupra acestui punct de pe ordinea de zi, iar rezultatul a fost covârşitor pentru (99% din voturile exprimate).
"Nefiind întrunit cvorumul de 50% nu avem o hotărâre valabilă a AGA, dar vom menţiona în procesul verbal că acţionarii şi-au manifestat dorinţa pentru reducerea capitalului social şi vom discuta din nou această propunere într-o AGA viitoare", a explicat Valeria Nistor, directorul juridic al FP.
Greg Konieczny a explicat că una dintre explicaţiile pentru faptul că nu s-a atins cvorumul de 50% este că investitorii instituţionali străini au dificultăţi în a-şi transmite votul pentru AGA, din cauza procedurilor greoaie.
12:25: A început votul asupra punctelor de pe ordinea de zi. După aprobarea ordinii de zi a AGEA, acţionarii votează asupra mai multor propuneri de modificare a actului constitutiv al Fondului Proprietatea făcute de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Aceste propuneri vizează modul de organizare a selecţiei unui nou administrator şi chestiuni procedurale privind derularea adunărilor generale ale acţionarilor. Franklin Templeton le-a recomandat acţionarilor să voteze împotriva acestor modificări propuse de ASF.
11:45: Discuţii aprinse între acţionarii persoane fizice şi administratorul FP. Mai mulţi acţionari mici au cerut explicaţii Franklin Templeton pentru faptul că le-a permis celor de la Elliott să subsc