PDL îşi trece în palmares a doua moţiune de cenzură anunţată, dar nedepusă din lipsă de semnături. Sunt datori să încerce, au explicat ei eşecul. Sursa: NICU DÎRDÎIAC
Democrat-liberalii nu au reuşit să strângă semnăturile necesare pentru a depune o moţiune de cenzură în urma angajării răspunderii guvernului pe descentralizare. Prin urmare, moţiunea de cenzură s-a transformat într-una simplă, pe care PDL o va depune, cu sprijinul PPDD, la Camera Deputaţilor.
Ridicolul e cu atât mai mare cu cât PDL ştia că nu va aduna numărul necesar de semnături, dar asta nu i-a împiedicat pe democrat-liberali să anunţe inclusiv în plenul Parlamentului că depun moţiune de cenzură. Ieri şi-au recunoscut eşecul previzibil.
"Numărul de semnături pe care trebuie să le avem pentru a iniţia o astfel de moţiune n-am putut să-l obţinem", a mărturisit liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader. El a arătat cu degetul spre UDMR, care, după ce a spus iniţial că "va discuta", s-a răzgândit, şi spre parlamentarii de la Putere, care, "cu toate declaraţiile televizat că nu sunt de acord cu descentralizarea" nu au putut fi convinşi să semneze. Prin urmare, proiectul de lege privind descentralizarea este considerat adoptat în condiţiile în care Opoziţia nu a depus nicio moţiune de cenzură în termenul legal, de trei zile.
Eşec cu repetiţie
PDL refuză să înveţe din propria istorie. Şi în sesiunea trecută PDL a încercat să depună o moţiune de cenzură, după ce guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea retrocedării proprietăţilor confiscate în regimul comunist. S-au împiedicat tot la strânsul semnăturilor. PDL are probleme însă şi cu moţiunile simple. Pe 12 noiembrie, deputaţii PDL şi cei ai PP-DD au depus în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă "Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac".
Au uitat însă că legea care făcea obiectul moţiunii, respectiv Bugetul de stat pe 2