Ministerul Educaţiei Naţionale a elaborat metodologia pentru realizarea reţelei şcolare aferente anului 2014-2015, care trebuie transmisă de inspectoratele şcolare spre aprobare până pe 15 ianuarie 2014. Noutăţile constau în faptul că toţi copiii cu vârsta de şase ani trebuie cuprinşi în clasa pregătitoare, iar în mediul rural se va urmări reducerea claselor cu predare simultană şi a numărului de clase sub limita minimă prin asigurarea transportului elevilor cu microbuzul şcolar. În prezent, la nivelul judeţului Dolj funcţionează circa 240 de clase în regim simultan.
„În acest an școlar avem 144 de unități cu tot cu structurile aferente în care funcționează 213 clase de simultan, având 3.209 elevi. Și la ciclul gimnazial sunt 19 unități, cu tot cu structurile aferente, în care funcționează 29 de clase de simultan, cu 419 elevi“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Clasele cu predare în regim simultan sunt realizate din cauza numărului mic de elevi. De cele mai multe ori, se grupează clasele I cu a II-a şi a III-a cu a IV-a, iar într-o oră se urmăresc în paralel două programe şcolare.
Dintre localitățile în care s-a înregistrat o scădere drastică a populaţiei şcolare se numără Brabova, Cernătești, Ghercești, Măceșu de Jos, Fărcaș, Scaești, Beloţ, Gogoșu, Botoșești-Paia, Seaca de Pădure, Carpen. În aceste localităţi, elevii de la clasa pregătitoare învaţă alături de colegii mai mari.
Ministerul Educaţiei Naţionale a elaborat metodologia pentru realizarea reţelei şcolare aferente anului 2014-2015, care trebuie transmisă de inspectoratele şcolare spre aprobare până pe 15 ianuarie 2014. Noutăţile constau în faptul că toţi copiii cu vârsta de şase ani trebuie cuprinşi în clasa pregătitoare, iar în mediul rural se va urmări reducerea claselor cu predare simultană şi a numărului de clase sub limita minimă prin asigurarea tra