Rompetrol şi-ar putea declara insolvenţa, ca urmare a deciziei CC de a declara neconstituţională Legea de aprobare a Memorandumului dintre stat şi The Rompetrol Group, la fel cum procedează şi alte companii pentru a nu mai plăti taxe, susţine premierul Victor Ponta.
Întrebat de jurnalişti dacă din partea The Rompetrol Group i s-a comunicat că există posibilitatea să îşi relocheze afacerea din România, Ponta a răspuns: "Mai grav, să intre în insolvenţă. Cum mai intră şi alţii în insolvenţă, să nu mai plătească nicio taxă".
El a mai afirmat că îi este teamă pentru locurile de muncă de la Rompetrol şi investiţia din România a companiei.
Legea de aprobare a Memorandumului de înţelegere între statul român şi Rompetrol, în legătură cu care preşedintele Traian Băsescu a formulat o sesizare la Curtea Constituţională (CC), a fost declarată, joi, neconstituţională.
CC a admis astfel sesizarea făcută de şeful statului.
Sesizarea trebuia discutată de judecătorii Curţii Constituţionale în 13 noiembrie, însă atunci s-a decis amânarea dezbaterilor pentru 21 noiembrie.
Preşedintele Traian Băsescu a sesizat, la 24 octombrie, Curtea Constituţională, în legătură cu legea de aprobare a Memorandumului de înţelegere încheiat între statul român şi The Rompetrol Group N.V.
Recent, senatorii au respins cererea de reexaminare prin care preşedintele Traian Băsescu solicita, în iulie 2013, respingerea legii de aprobare a Memorandumului de înţelegere între statul român şi Rompetrol, semnat la Bucureşti la 15 februarie 2013.
Şeful statului a arătat în sesizare că legea are ca obiect aprobarea Memorandumului de înţelegere încheiat între statul român, în calitate de proprietar al acţiunilor deţinute în cadrul S.C. Rompetrol Rafinare S.A. şi The Rompetrol Group N.V.
"Astfel, cele două părţi semnatare îşi asumă un angajament de cumpăra