11:45: Discuţii aprinse între acţionarii persoane fizice şi administratorul FP. Mai mulţi acţionari mici au cerut explicaţii Franklin Templeton pentru faptul că le-a permis celor de la Elliott să subscrie mai mult de 600 de milioane de acţiuni, cât a fost valoarea ofertei, ceea ce a făcut ca rata de alocare să fie foarte redusă, iar acţionarii mici au încasat foarte puţini bani. Rata de alocare a fost de 5,7% din acţiunile subscrise, astfel că un investitor care a subscris în ofertă 100.000 de acţiuni a vândut doar 5.700 de acţiuni (5.700 de lei). Elliott a vândut acţiuni în valoare de 138 mil. lei, încasând circa 23% din bani.
"Numai coada de la CEC cât am stat să depunem actele n-a valorat 1.500 de euro", a declarat un acţionar.
Greg Konieczny a declarat că în calitate de administrator trebuie să trateze toţi acţionarii în mod egal şi să le dea drepturi egale la valorificarea acţiunilor. "Încercăm să tratăm toţi acţionarii egal, fie că au o acţiune sau un miliard."
10:50: Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, prezintă strategia de portofoliu a fondului.
"O dată cu oferta Romgaz, valoarea participaţiilor nelistate din portofoliul FP a scăzut sub 50%. Cea mai importantă tranzacţi care urmează, din punctul nostru de vedere este listarea Hidroelectrica."
El le-a prezentat apoi acţionarilor propunerea de reducere a capitalului social şi plata sumelor către acţionari. Avantajul acestei operaţiuni este că, spre deosebire de dividende, acţionarii nu plătesc impozit pe sumele încasate din reducerea capitalului social. Conform ordinii de zi, acţionarii ar trebui să voteze pentru reducerea valorii nominale a acţiunilor cu 5 bani (0,05 lei) de la 1 leu la 0,95 de lei, suma urmând să le intre în cont acţionarilor. Pentru luarea acestei decizii este necesar însă un cvorum de 50%, iar la AGEA cvorumul iniţial era de 45%, astfel că