Festivalul concurs Bistriţa Folk a început astă seară la Sinagogă cu lansarea unui album eveniment, “probabil cel mai “de negăsit” album al folkului clasic românesc” spune Florin Săsărman, iniţiatorul festivalului. Prin amabilitatea organizatorilor, cel mai norocos cititor Bistriţeanul.ro poate obţine gratuit acest album cu autograful autoarei!
Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură s-a declarat onorat de colaborarea cu interpreta de folk şi arhitecta Adriana Ausch şi a venit special de la Bucureşti, unde participă la Târgul internaţional de Carte Gaudeamus – pentru a o întâlni şi pentru a deschide Festivalul concurs Bistriţa Folk.
Evenimentul a debutat cu lansarea albumului “Calul albastru”, editat de Societatea de Concerte Bistriţa care conţine 16 piese şi poate fi achiziţionat de la Sinagogă, cu 20 de lei.
Albumul a fost înregistrat în 1992, “la insistenţele şi presiunea unor prieteni din Germania care şi-au dorit foarte mult să aibă aceste piese imprimate” a povestit Adriana Ausch publicului bistriţean, adăugând că ele “reprezintă cele mai importante momente din cariera mea folk”.
După o scurtă prezentare a albumului, a fost rândul interpretului Dinu Olăraşu să urce pe scenă pentru a-şi lansa volumul de versuri “Dar”, publicat de Editura Eikon, în acest an, la exact 30 de ani distanţă de la debutul ca scriitor al cantautorului.
Festivalul continuă şi la această oră, cu recitalurile Adrianei Ausch, a lui Dinu Olăraşu şi a lui Mircea Rusu Band – celebrul autor al megasuccesului “Omul bun şi pomul copt” – melodie care i-a adus o vânzare record de discuri, în 1995. Între timp, Mircea Rusu a devenit primar al comunei maramureşene, el aflându-se la al treilea mandat.
Cel mai norocos cititor Bistriţeanul.ro va primi CADOU albumul Adrianei Ausch – “Calul albastru” – cu autograful autoarei, dacă răspunde corect la î