Târgul Internaţional Gaudeamus din Bucureşti a fost vizitat în primele trei zile de peste 40.000 de persoane, atrase de evenimentele adresate atât publicului larg, cât şi profesioniştilor, dar şi de noutăţile editoriale cu care s-au prezentat expozanţii în acest an.
Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură, care se desfăşoară de miercuri până duminică, în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, cuprinde peste 600 de evenimente. Acestea se desfăşoară la standurile celor aproximativ 400 de expozanţi - un nucleu puternic şi bine definit de edituri româneşti, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, asociaţii profesionale şi organizaţii active în domeniile cultură şi educaţie - şi în spaţiile special amenajate de organizator în incintă.
Oferta editurilor la această ediţie Gaudeamus este bogată, la standurile acestora, vizitatorii pot găsi cărţi la reducere şi, totodată, pot participa la evenimentele de lansare ale unor volume semnate de autori români consacraţi.
Astfel, sâmbătă, de la ora 12.00, la standul editurii Humanitas va fi lansată ediţia de colecţie a volumului "Capcanele istoriei", de Lucian Boia, precum şi audiobook-urile "De ce este România altfel?" şi "Sfârşitul Occidentului?", în prezenţa lui Radu Paraschivescu şi a lui Lucian Boia, potrivit Mediafax.
Gabriel Liiceanu este prezent la această ediţie Gaudeamus cu două lansări. Sâmbătă, de la ora 13.00, va fi lansat volumul "Dragul meu turnător", în prezenţa lui Dan C. Mihăilescu şi a lui Gabriel Liiceanu, iar, de la 14.30, este lansat "Jurnalul de la Păltiniş", ediţie aniversară, în prezenţa lui Andrei Pleşu, Dan C. Mihăilescu, Sorin Mărculescu şi Gabriel Liiceanu.
Totodată, la 13.45, Andrei Pleşu lansează volumul "Din vorbă-n vorbă. 23 de ani de întrebări şi răspunsuri", la eveniment participând, pe lângă autor, Dan C. M