Reţeta de mămăligă cu ceapă roşie este tradiţională din zona Maramureş şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
• Făină de mălai
• Ceapă roşie
• Ulei
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se pregăteşte o mămăligă tare din mălai.
Se taie ceapa roşie solzişori. Se călesc două-trei cepe tăiate, în puţin ulei, cu multă grijă pentru a nu le arde.
Se taie în bucăţi mămăligă şi se pune într-o cratiţă.
Peste bucăţelele de mămăligă se toarnă toată ceapa friptă.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională maramureşeană: Plăcintă cu verdeţuri
Tradiţii culinare:
Reţeta tradiţională de post mămăligă cu ceapă roşie a fost oferită şi preparată de restaurantul Casa Oprescu în cadrul proiectului ”Descoperă tradiţiile culinare româneşti!”. Proiectul, derulat de agenţia de relaţii publice Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis, îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională: Balmoş ca în Maramureş
Reţeta de mămăligă cu ceapă roşie este tradiţională din zona Maramureş şi este foarte gustoasă.
Ingrediente:
• Făină de mălai
• Ceapă roşie
• Ulei
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Se pregăteşte o mămăligă tare din mălai.
Se taie ceapa roşie solzişori. Se călesc două-trei cepe tăiate, în puţin ulei, cu multă grijă pentru a nu le arde.
Se taie în bucăţi mămăligă şi se pune într-o cratiţă.
Peste bucăţelele de mămăligă se toarnă toată ceapa friptă.
Citeşte şi: Reţetă tradiţională maramureşeană: Plăcintă cu verdeţuri
Tradiţii culinare:
Reţeta tradiţională de post mămăligă cu ceapă