Creierul uman poate fi considerat cu uşurinţă unul dintre cele mai complexe lucruri cunoscute de om deoarece el ne ajută să interanţionăm cu tot ceea ce înconjoară. Cea ce ne ajută însă să acţionăm într-un anumit fel este memoria care reflectă gradul nostru de inteligenţă.
Există mai multe modalităţi prin care prin care ne putem stimula memoria pentru a putea reacţiona cât mai potivit la o anumită situaţie.
Caplimpede.ro a realizat un top 10 al celor mai eficinte metode de stimulare a memoriei:
Pâine prăjită la micul dejun
Carbohidratii ajută la memorie. Corpul transformă aceste substanţe în glucoză care ajută celulele creierului să rămână în formă.
Schimbă-ţi fontul de la calculator
Schimbarea fontului de la calcurator ajuta la imbunatatirea memoriei de lunga durata. Un font nou, cat mai diferit de cel vechi, obliga creierul sa munceasca putin mai mult, sporind capacitatea de memorare.
Divizarea
Divizarea este probabil una dintre cele mai vechi metode de memorare. Ea functioneaza prin “ruperea” informatiei complicate in bucati mai mici, care sunt mai usor e retinut.
Legumele cu frunze inchise la culoare
Homocisteina este parte normala a metabolismului proteic, insa un nivel ridicat al acesteia poate duce la dementa, precum si la un risc ridicat de aparitie a bolilor cardiovasculare.
Metoda Loci
Pentru metoda Loci, persoana se vizualizeaza urmand traseul si creaza asocieri intre ceea ce trebuie sa retina si elementele de pe traseu. Prin urmare, cand trebuie sa memoram o lista de cuvinte, vom depozita fiecare cuvant pe sau langa un element al traseului.
Joaca
Rezolvarea unui rebus, a unui puzzel sau a unui joc Sudoku ajuta mintea sa fie mai concentrata si mai rapiă, în acelaşi timp. De asemenea, folositoare sunt şi hobbyurile precum pictura sau scrisul care, practicate în mod regulat, păstreză minte