Ce se intampla atunci cand murim? Este o intrebare care a bantuit de mult omenirea si daca raspunsul nu va veni prea curand, totusi diferite civilizatii din istorie au gasit intotdeauna o explicatie in acest sens.
Si pentru multe civilizatii poarta de intrare in lumea de dincolo a fost foarte aproape, un loc subpamantean, un taram al mortilor, potrivit Listeverse.
Va prezentam o insiruire a mai multor locuri, presupuse intrari spre o alta lume, asa cum au fost ele infatisate de diversele culturi din istoria omenirii.
Masaya, Nicaragua
Mai multe scrisori ale exploratorilor din secolul al XVI-lea care au ajuns in Lumea Noua au povestit despre marii vulcani care au transformat noaptea in zi si despre lacurile de foc care nu s-au oprit din ardere.
Timp de generatii, indigenii credeau ca vulcanul este o "Gura a iadului". Femei tinere si copii au fost aruncati in vulcan ca sacrificii pentru zei.
Poarta iadului a lui Pluto
Mitologia greaca si romana vorbeste despre Muntele Olimp, casa zeilor, ca despre un loc real. Astfel, de ce nu ar exista si o poarta spre Hades, taramul mortilor? Legenda spune ca Poarta lui Pluto este intrarea spre lumea subpamanteana.
Mult timp necunoscut, situl din pestera de la Pamukkale, care in vechime a fost orasul antic Hierapolis, adaposteste si izvoare termale, insa este si locul de inmormantare al Sfantului Filip.
Locul este denumit Poarta Infernului si este situat langa Templul lui Apollo, iar renumele sau se datoreaza si gazelor care vin din interiorul pesterii. Pamukkale era descris ca o poarta spre o lume plina de vapori letali.
Pesterile gemene, Israel
Dintre toate traditiile religioase si povestile care sunt asociate Israelului si Ierusalimului, probabil cea mai cunoscuta este legatura cu