Suita balurilor bobocilor organizate de liceele din municipiul Suceava s-a încheiat joi seară, cu spectacolul organizat de elevii Colegiului Tehnic „Petru Muşat”, eveniment ce a avut un dublu rol: de a-i întâmpina aşa cum se cuvine pe cei ce abia au intrat în rândul liceenilor, dar şi de a marca jumătate de secol de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ.
La ceas de semicentenar, amfitrionii balului au realizat o scurtă incursiune în istoria colegiului, invocând momente şi fapte care au marcat parcursul instituţiei, dar şi oameni care s-au dedicat dezvoltării ei.
Înfiinţată în 1963 pentru a pregăti forţa de muncă necesară în domeniile de prelucrarea lemnului şi petrol-chimie, instituţia a purtat la început numele de Grupul Şcolar Suceava, pentru ca mai apoi să preia denumirea de Liceu Industrial pentru Prelucrarea Lemnului. Odată ce au amintit de perioada de început a unităţii şcolare, organizatorii au fost pregătiţi să dea startul momentelor artistice pregătite în cinstea celor mai „proaspeţi” colegi.
Ansamblul „Româncuţele” a invitat spectatorii să petreacă pe ritmurile sprintene ale muzicii populare, mereu în vogă, momentul grupului vocal fiind urmat de prestaţia plină de candoare a elevului Emilian Clopotariu, care a interpretat „De-ai fi tu salcie la mal”.
Şase perechi de boboci
Spectacolul a adus în scenă 12 boboci, şase fete şi şase băieţi, care au intrat în cursa pentru mult râvnitele titluri de Miss şi Mister Boboc 2013, probele propuse de organizatori testându-le elevilor aptitudinile sportive, spontaneitatea, simţul umorului sau creativitatea.
Iar pentru ca juriul să poată delibera în mod corect, concurenţii aspiranţi la cele două titluri au pregătit, pentru început, o scurtă prezentare în cadrul căreia tinerii şi-au consemnat pasiunile, motto-ul după care se ghidează, dar şi alte însuşiri care să-i evidenţieze.