Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a acuzat astăzi, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU), la Târgu Mureş, că instituţiile justiţiei din România sunt folosite ca "poliţie politică" pentru a transmite mesajul ungurilor că nu trebuie să revendice drepturi depline. Sursa: VLAD STĂNESCU
“Tot prin instituţiile justiţiei se încearcă să ni se transmită mesajul că un ungur nu trebuie să trăiască cu drepturi depline, că poate face puşcărie. Tot o arătare a muşchilor e că poliţia politică urmăreşte reprezentanţii maghiarilor. Nu cred că pentru albumul de fotografii (...) Primarul din Târgu Mureş elimină în afara oraşului acţiunile ungureşti, pentru el ungurul bun e ungurul tăcut, care nu ţine la identitatea lui şi nu vrea nimic", a spus Kelemen Hunor, citat de Agerpres.
Kelemen Hunor a subliniat că din ce în ce mai des se constată că păstrarea drepturilor dobândite e la fel de grea ca obţinerea lor, iar “perversitatea politică este acolo unde stau apărătorii legilor" şi că exemple elocvente sunt subiectele Colegiul Miko Imre şi steagul secuiesc.
El a susţinut că dacă drepturile obţinute de maghiari nu s-ar revoca, UDMR nu ar trebui să se teamă, însă permanent se inventează ceva nou şi se încearcă reorganizări care pot însemna o schimbare de situaţie într-o direcţie nedorită.
De asemenea, liderul UDMR a arătat că politica nu trebuie să fie ca o "sală de aşteptare, în care UDMR să aştepte fără să deranjeze pe nimeni, fiindcă la un moment va veni şi vremea când UDMR va fi chemată la guvernare". El a adăugat că formaţiunea sa trebuie să se “împrietenească" din nou cu instrumentele democratice ale politicii de opoziţie, fără a se preface că folosirea acestor instrumente ar însemna schimbarea de direcţie în politica UDMR.
“Trebuie să ne împrietenim din nou cu metodele democratice ale opoziţiei politice, nu t