Aceasta este cea mai nouă măsură pentru a-i ajuta pe cei care trăiesc în special din ajutoarele sociale anunţată de viceprimarul Ioan Peteleu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. O întâlnire în acest sens va avea loc în data de 3 decembrie, la care vor fi prezenţi şi trei profesori universitari din cadrul UBB Cluj.
Viceprimarul Ioan Peteleu spune că primii paşi în sprijinirea grupurilor defavorizate vor fi reprezentaţi de întâlniri şi seminarii pe această temă. O astfel de masă rotundă va avea loc în data de 3 decembrie, invitaţi fiind trei profesori din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.
„La nivelul municipiului s-au construit locuinţe sociale şi nu puţine. Din păcate problemele în această zonă cresc sau se multiplică în loc să fie mai puţine. În acest sens un prim pas este cel de a iniţia dezbateri, mese rotunde sau alte forme de acest gen pentru aceste grupuri defavorizate. Să încercăm să îi reactivăm social,” a declarat în cadrul conferinţei de presă de vineri, 22 noiembrie, viceprimarul Ioan Peteleu.
Aceste discuţii se vor materializa printr-un proiect pe fonduri europene care să readucă persoanele dezavantajate în câmpul muncii. Proiectul va include întreprinderi sociale, o idee relativ nouă în România.
„Trebuie să intervenim pentru că altfel problemele sociale în timp vor crea situaţii fără ieşire. Sunt persoane şi în Subcetate şi la Viişoara care din veniturile pe care le obţin nu îşi pot plăti chiria sau cheltuielile lunare. Este foarte simplu, mergem pe evacuare, dar ce facem cu acele persoane dupa ce vor fi evaluate?”, a completat Ioan Peteleu.
Cu toate acestea ideea de întreprindere social nu este total necunoscută în Bistriţa-Năsăud, prima asociaţie care a pus pe picioare aşa ceva fiind A.F.I. ProFamilia, care sprijină femeile din mediul rural printr-un punct de producţie situat pe Valea B