Marii investitori străini s-au obişnuit să apeleze la statul român pentru a obţine sprijin financiar. Consilierii PDL atrag atenţia că Guvernul Boc a fost mai darnic cu investiorii care au poposit la Cluj, în speţă cu Bosch şi DeLonghi.
S-au angajat să investească în parcul Tetarom din Jucu, dar au cerut la schimb, statului român, ajutoare de zeci de milioane de euro. Concret, firma germană Bosch a primit în aprilie 2012, de la Guvern, nu mai puţin de 25,99 milioane de euro. Compania italiană De Longhi a obţinut, în octombrie 2012, suma de 12,54 de milioane de euro. Acum, reprezentanţii PDL arată cu degetul spre situaţia companiei suedeze Trelleborg, din Dej, care ar fi solicitat, în urmă cu câteva luni, 5,4 milioane de euro, dar care n-a primit un răspuns favorabil de la guvern, nici până astăzi.
Atragerea unor noi investitori a constituit dintotdeauna o prioritate pentru autorităţile publice locale şi centrale. Politica europeană prevede acordarea unor ajutoare de stat pentru acele companii care se angajează să-şi extindă investiţiile, pentru cele care promit anumite facililităţi şi care sunt dispuse să ofere un număr mare de locuri de muncă. Încă dinainte de 2012 s-au purtat vaste negocieri cu comapniile Bosch şi De Longhi, care s-au arătat interesate să investeasă în parcul industrial din Jucu, cu condiţia să li se acorde înlesniri financiare de către statul român. Aşa se face că pentru un proiect de investiţie evaluat la 32,5 milione de euro şi 677 de locuri de muncă, italienii de la DeLonghi au obţinut un ajutor de stat de 12,54 de milioane de euro. De asemenea, pentru un proiect de investiţie, evaluat la 77,48 de milioane de euro şi 325 de locuri de muncă, germanii de la Bosch au primit un ajutor de stat 25,99 de milioane de euro. „E foarte important să se creeze noi locuri de muncă, motiv pentru care Uniunea Europeană încurajează acordarea ace