Şedinţa de vineri 22 noiembrie s-a încheiat cu un volum relativ bun, de 1351 de contracte. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 19,5 milioane de lei. Numărul total al contractelor încheiate în intervalul 18-22 noiembrie pe toate produsele futures s-a ridicat la 9907, lichiditatea dublându-se faţă de săptămâna precedentă, când s-a înregistrat cea mai slabă medie zilnică din 2013. "Interesul pentru derivate a fost susţinut în ultimele zile de ştirile şi evoluţia din SUA a indicelui Dow Jones, reflectată ca de obicei şi pe piaţa derivatelor de la Sibiu", apreciază un broker.
Vineri, speculaţiile pe derivatul Dow Jones au predominat, ca de obicei, sub aspectul lichidităţii, cu 947 de contracte pe scadenţa decembrie anul curent. Valoarea indicelui s-a apreciat cu 58 de puncte. A fost suficient pentru ca pragul de 16.000 de puncte să fie spart pentru prima dată la Sibex. Închiderea a găsit preţul futures al indicelui la 16.031 de puncte. Evoluţia a fost una conformă direcţiei din SUA unde acţiunile s-au apreciat vineri, după ce datele economice bune au contrabalansat efectele faptului că Banca Centrală Americană va începe să reducă stimulentele monetare începând de luna viitoare.
Perechea euro/dolar s-a aflat vineri pe locul secund, cu 242 de contracte pe scadenţa decembrie 2013. Moneda comună s-a apreciat consistent faţă de cea americană câştigând 0,72%. Cotaţia de la închidere a fost de 1,3557 USD pentru un euro. Cursul de schimb dintre cele mai mediatizate monede ale lumii a mai fost speculat şi pe scadenţele martie şi iunie 2014, observându-se câte 10 contracte pentru fiecare dintre acestea. În urma unor creşteri de 0,42 şi 0,90%, euro a fost cotat la 1,3525 şi 1,3520 USD. Pe pieţele externe, moneda unică s-a întărit, după ce încrederea în mediul de afaceri german a urcat la cel mai bun nivel din mai bine de un an şi jumătate.
În sectorul derivate