Duane C. Butcher a preluat funcţia de adjunct al şefului misiunii la Bucureşti în august 2011. Din decembrie 2012, este însărcinat cu afaceri ad-interim, preluând practic conducerea misiunii, după plecarea ambasadorului Mark Gitenstein. Înainte să vină la Bucureşti, a servit ca însărcinat cu afaceri ad-interim la Taşkent, Uzbekistan, iar înaintea acestei misiuni a fost consul general în Germania, la Hamburg.
A mai lucrat în Iugoslavia şi Azerbaijan. Duane Butcher a mai fost prezent la misiunea din Bucureşti, pentru o scurtă perioadă, între 2000 şi 2001. Şeful misiunii americane la Bucureşti afirmă că asistăm la un progres foarte solid în relaţiile româno-americane atât din punct de vedere politic, dar şi economic şi militar.
Care este nivelul relaţiei SUA-România în acest moment?
Relaţiile dintre Statele Unite şi România sunt într-un moment extraordinar, avem această toamnă nemaipomenită. Dacă vorbim despre aceast sezon de toamnă, vorbim despre vizita ministrului Apărării la Washington, despre vizita premierului la Washington, despre inaugurarea lucrărilor la scutul anti-rachetă de la Deveselu, despre anunţul privind achiziţionarea avioanelor F16, despre anunţul privind utilizarea bazei de la Mihail Kogălniceanu. Este un progres foarte solid în relaţiile româno-americane. Suntem într-un moment mult mai bun al relaţiei USA-România, mult mai bun decât ne-am fi putut imagina cu un an în urmă. Trebuie să spunem că parteneriatul merge atât de bine pe cât am fi putut spera.
Sigur, în domeniul politic şi în cel militar nu este o surpriză că România este un partener extraordinar, că echipamentele şi bazele româneşti au fost de folos oriunde a fost nevoie, că românii sunt parteneri nemaipomeniţi. În timpul vizitei primului-ministru la Washington, unul dintre lucrurile pe care vicepreşedintele Joe Biden le-a subliniat a fost impresia extraordina