Fiind duminica, am zis sa incepem cu ceva usor. De pilda, cu fotografiile saptamanii din The Week. Dupa care sa ne punem Intrebarile Fundamentale: oare chiar ar fi putut alerga Forrest Gump atat de mult? Trecand de acest hop, o statistica din SUA (ceea ce la noi n-am gasi nici sa dam cu tunul) ne arata ca mamele fara copii castiga mai bine decat cele cu copii, caeteris paribus cum ar spune Guvernatorul. Sau nu mai bine lasam statisticile si privim cateva infografice cu statistici despre cum se indragostesc oamenii?
NATURA UMANA: Ceea ce pentru barbat pare alb, la o femeie e cu totul alta culoare. Neurologii au descoperit ca femeile sunt mai bune in a distinge nuantele de culori. Ceea ce cercetatorii (ca si nevasta-mea) banuiau demult.
Si daca una din regulile de baza ale chimiei e falsa? Hipotalamusul meu a facut imediat legatura intre Berceni si modul in care trebuie sa ma comport!
Expertul in neurostiinte care a descoperit ca este psihopat. Ghinion, este?
Teoria catastrofelor, somn si economie. De citit.
Cap sau pajura? Sansele nu sunt chiar de 50/50, cum ar paria unii...
Poate stiinta sa ne faca nemuritori?
Pana si Fleming stia: intr-un final, microbii si virusii se vor adapta antibioticelor. Ce ne vom face atunci?
Cam rasisti cei care stau pe site-urile de dating online...
Scurta istorie a Plictiselii. Straniul caz al plantelor carnivore. Plantele carnivore au fascinat oamenii de stiinta si au stimulat imaginatia artistilor. De la cactusul Puya chilensis, cunoscut ca “mancatorul de oi”, pentru tepii sai in care oile se prind, si pana la cele cu frunze in forma de recipiente goale umplute cu lichid in care prada e atrasa si apoi digerata, plantele carnivore au starnit imaginatia tuturor. Cum ar fi aratat azi Elvis? V-am spus de ce nu se fac mai multe documentare la Hollywood? . E simplu: priviti clasament