Dan Pascariu, 63 de ani, bancherul demis la începutul lunii din funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al Tarom, şi-a îndeplinit în cele din urmă obligaţia legală care îi revenea ca administrator al unei companii de stat de a-şi publica declaraţia de avere şi declaraţia de interese, dezvăluind un venit de 2.500 de euro pe lună de pe urma funcţiei respective.
El se dovedeşte un foarte căutat membru de board, în perioada în care se ocupa de Tarom fiind nu numai preşedintele consiliului de supraveghere al UniCredit Ţiriac Bank, funcţie pentru care păstrează confidenţialitatea beneficiilor, ci şi preşedintele consiliului de administraţie al NEPI, compania de investiţii imobiliare de la care încasează 2.500 de euro/lună, dar şi administrator al producătorului de vopsele Fabryo de la care ia 2.000 de euro pe lună, precum şi membru al consiliului consultativ al Romaltyn LTD, o firmă înregistrată în paradisul fiscal Isle of Man, ca şi NEPI, implicată în businessul cu aur şi alte neferoase din zona Baia Mare şi în care anul acesta a intrat fostul premier moldovean Ion Sturza. Pascariu primeşte de la Romaltyn 2.500 de dolari pe lună.
De altfel, după ce a fost demis de la Tarom după circa un an de mandat Pascariu spunea că are o ofertă pentru a deveni administratorul unei alte companii mari.
Bancherul propulsat de fostul premier Petre Roman chiar în ianuarie 1990 în funcţia de vicepreşedinte al fostei Bănci Române de Comerţ Exterior, pentru ca în decembrie acelaşi an să devină preşedinte al consiliului de administraţie, se dovedeşte un pasionat al investiţiilor imobiliare, atât în scop personal, cât şi de business.
Anul trecut el şi-a cumpărat două apartamente în Bucureşti însumând 210 mp, iar soţia sa Gilda Lazăr, director de corporate affairs la JTI, avea în construcţie o casă de de 1.000 mp în Snagov. Pascariu mai deţine jumătat