Zeci de tineri predispuşi la marginalizare socială s-au întâlnit vineri cu reprezentanţii unor societăţi din Gorj. Angajatorii au venit în întâmpinarea tinerilor cu aproape 200 de locuri de muncă. Niciunul dintre tineri nu a fost angajat pe loc însă vor avea posibilitatea să-şi găsească un job, asta pentru că angajatorii i-au chemat la interviu.
Marea majoritate celor prezenţi la bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM Gorj, dedicată tinerilor predispuşi la marginalizare socială, provin din centrele de plasament. Este şi situaţia lui Dumitru Volintiru, în vârstă de 20 de ani. “Îmi doresc să găsesc un loc de muncă în domeniul IT, programator, pentru că mă descurc destul de bine. Dacă s-ar putea, la un service de calculatoare. Am venit să mă interesez de un posibil post. Nu mă consider un tânăr marginalizat. Stau la centrul de plasament din Debarcader de la vârsta de 7 ani. Am familie, este undeva în oraş, fraţi şi mai mari şi mai mici. Numai pe mine m-au lăsat la centrul de plasament. N-au avut posibilităţi pentru întreţinerea mea. Este foarte greu să mă descurc, am nevoie de bani, costurile sunt destul de mari. Nu am mai lucrat până acum”, a spus Dumitru Volintiru.
Angajatorii prezenţi la bursă nu s-au arătat prea pretenţioşi. “Noi lucrăm în domeniul confecţiilor metalice, beneficiarul principal este mineritul, CEO. Căutăm strungar universal, frezor, lăcătuş. Avem 12 locuri disponibile. Candidatul ideal nu prea îl mai găsim. Să fie dornici de muncă şi să fie serioşi în primul rând. Vrem să angajăm tineri predispuşi la marginalizare dacă sunt apţi de muncă şi îşi doresc să muncească. De ce nu? Nu cred că vom încheia convenţii”, a spus Cârlig Viorel.
INTERVIU
Conform conducerii AJOFM Gorj, un număr de 12 angajatori au fost prezenţi la această bursă şi 39 de tineri. Mai bine de jumătate dintre ei au fost invitaţi de către angajatori la un