În centrul Timişoara se desfăşoară o campanie de verificare a podurilor, subsolurilor şi acoperişurilor. O comisie a primăriei somează asociţiile de proprietari din imobilele la care se găsesc nereguli.
Unele asociaţii s-au mobilizat şi au început curăţenia şi reparaţiile, în vreme ce altele sunt la un pas să fie amendate. Conform HCL 371 art. 2 lit. a, amenzile pentru poduri şi subsoluri este între 500 şi 1000 de lei. Imobilele verificate sunt din Piaţa Victoriei şi bulevardul Republicii
„Au continuat acţiunile de control în zona centrală şi, de asemenea, pe tema stării podurilor şi subsolurilor, în care spuneam că proprietarii au obligaţia arhicunoscută de a face igienizări. În mod normal, aceste subsoluri şi poduri ar trebui să arate cât se poate de decent, având în vedere că aceste clădiri se găsesc în zona zero, unde toată lumea e mândră că are un apartament, dar uită să îşi mai întreţină acoperişul, faţada, subsolul şi podul. Asociaţiile de locatari trebuie să-şi asume consturile întreţinerii acestor spaţii. E vorba de monumente istorice şi de zona zero a oraşului Timişoara. Nu-i este permis nimănui să-şi bată joc de aceste monumente istorice care dau oraşului nostru o anumită identitate şi care trebuie să bucure în continuare generaţiile care vin după noi, aşa cum cei dinaintea nostră s-au bucurat de ele şi cum ne-am bucurat şi noi. Trebuie să lăsăm după noi lucrurile astea rezolvate”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.
Cu ocazia verificărilor la poduri şi subsoluri, comisia are în vedere şi aparatele de aer condiţionat. Viceprimarul Stoia susţine că proprietarii care nu şi-au demontat instalaţiile de pe faţade vor primi amenda maximă, pentru că „aveau timp să afle” că au această obligaţie.
În centrul Timişoara se desfăşoară o campanie de verificare a podurilor, subsolurilor şi acoperişurilor. O comisie a primăriei