Toate alimentele care conţin amidon le vom mânca până la ora 16. După ora 16 metabolismul scade şi nu mai arde caloriile la fel de rapid ca dimineaţa, drept urmare se va depune mai repede ceea ce mâncăm. Alimentele care conţin amidon sunt pâinea, cerealele, orezul, cartofii, fructele, pastele și dulciurile de orice fel.
Ce trebuie să reţii:
•Dieta nu este şi nici nu va fi vreodată o soluţie. După ce termini dieta, revii la vechile obiceiuri şi pui la loc kilogramele în plus
•Obiceiurile sunt cheia pentru a slăbi şi pentru a nu pune la loc kilogramele pierdute (pe scurt, pentru a te menţine). O vorbă mai spune că greu e nu să slăbeşti, greu e să te menţii. Perfect adevărat!
•De aceea trebuie să ne “dresăm” şi să învăţăm să preluăm mai mult controlul asupra noastră, să fim conştienţi de alegerile noastre şi să ne gândim bine la consecințe înainte de a face un lucru.
Alimentele: când și cum le mâncăm:
-Toate alimentele care conţin amidon le vom mânca până la ora 16. (După ora 16 metabolismul scade şi nu mai arde caloriile la fel de rapid ca dimineaţa, drept urmare se va depune mai repede ceea ce mâncăm). Alimentele care conţin amidon sunt pâinea, cerealele, orezul, cartofii, fructele, pastele și dulciurile de orice fel
-Nu combinăm proteinele cu aceste alimente, şi anume carnea, ouăle, brânza, iaurtul = proteine
-Fără fructe după masă (mai bine un cubuleţ de ciocolată decât un fruct, pentru că fructul fermentează şi va îngreuna digestia)
-Nu mâncăm după ora 20
-Bem apă gradat (un pahar pe stomacul gol, 2 până la prânz, 3 după masă şi 1 înainte de culcare)
-Mâncăm ce ne place fără să ne frustrăm (dacă am poftă de un cubuleţ de ciocolată, îl mănânc, decât să devorez pe urmă toată ciocolata)
-Nucile, seminţele, stafidele, fructele uscate şi chiar şi fructele proaspete avem voie să le consumăm, însă în cantita