Aceste fursecuri de post, foarte aromate, îi vor face pe cei din jur să devină foarte nerăbdători. După ce le scoţi din cuptor le poţi pudra cu zahar vanilat şi scorţişoară pentru un plus de savoare.
Se pot depozita într-o cutie închisă ermetic pentru a le putea savura mai mult timp, la ceai sau cafea – dacă mai rămân...
Ingrediente:
o banană
8 cl ulei de floarea-soarelui
150 g faina de grâu
o linguriţă de drojdie
120 g zahăr tos
Mod de preparare:
Înainte de a te apuca de preparare, aprinde cuptorul la 150 grade celsius.
Pune într-o tavă o coală de hârtie de copt.
Taie banana în două, curăt-o de coajă şi zdrobeşte-o într-un bol.
Amestecă uleiul cu zahărul, banana zdrobită şi făina. Adaugă drojdia.
Amestecă totul până se omogenizează ingredientele şi se formează aluatul.
Fă mici sfere de aluat şi aşează-le în tava cu hârtie de copt - lasă puţin spaţiu între ele pentru ca vor creşte.
Dă la cuptor timp de 15 minute.
Truc: Pentru un plus de gust şi aspect, adaugă în aluat fulgi de ciocolată neagră, migdale sau alune.
Sursa: ele.ro Tags: fursecuri aromate banana vanilie scortisoara ulei faina zahar drojdie hartie de copt
Aceste fursecuri de post, foarte aromate, îi vor face pe cei din jur să devină foarte nerăbdători. După ce le scoţi din cuptor le poţi pudra cu zahar vanilat şi scorţişoară pentru un plus de savoare.
Se pot depozita într-o cutie închisă ermetic pentru a le putea savura mai mult timp, la ceai sau cafea – dacă mai rămân...
Ingrediente:
o banană
8 cl ulei de floarea-soarelui
150 g faina de grâu
o linguriţă de drojdie
120 g zahăr tos
Mod de preparare:
Înainte de a te apuca de preparare, aprinde cuptorul la 150 grade celsius.
Pune într-o tavă o coală de hârtie de copt.
Taie banana în două, curăt-o de coajă şi zdr