Avantajele pe care le poţi avea dacă îți faci un cont pe celebra reţea de socializare Facebook au ajuns şi la urechile stareţilor din mănăstiri. Ca să-şi promoveze lăcaşul de cult, credincioşii din Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, acolo unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, au creat o pagină pe Facebook în urmă cu aproape trei ani, iar reacţiile sunt incredibile. Nu mai puţin de 125.000 de enoriaşi au dat like paginii „Mănăstirea Prislop” şi comentează postările administratorilor acesteia.
Zilnic, credincioşii sunt informaţi prin intermediul reţelei de socializare despre rugăciunile pe care trebuie să le spună în diferite momente ale zilei, iar din această lună, o dată cu lăsarea postului Crăciuniului, enoriaşii pot citi diferite reţete de post. Astfel, aflăm cum se gătesc ardeii umpluţi de post, ciorba de peşte, supa cremă de cartofi sau peştele la cuptor cu sos marinat. Mii de persoane dau share postărilor de pe „Mănăstirea Prislop”, iar mesajele, sute la fiecare postare, se încheie neapărat cu „amin” sau „doamne ajută”.
„Dragilor, azi am fost săraci în articolele postate, însă nu am avut curent şi prin numărul de accesări a paginii noastre vedem cât sunteţi de flămânzi de frumos şi religie. Vă iubim şi v-am dus dorul”, aşa sună un mesaj postat de călugării de la Mănăstirea Prislop în urmă cu două zile, semn că aceştia au devenit dependenţi de reţeaua de socializare. Mai mult, pe 13 noiembrie, când numărul celor care au dat like paginii de Facebook a ajuns la cifra 120.000, administratorii le-au trimis prietenilor virtuali un mesaj în care le-au mulţumit pentru că „datorită vouă, dragi prieteni, am reuşit să ducem şi mai departe cuvântul Domnului”.
Avantajele pe care le poţi avea dacă îți faci un cont pe celebra reţea de socializare Facebook au ajuns şi la urechile stareţilor din mănăstiri. Ca să-şi promoveze lăca