În societatea actuală, provocările pe care sistemul nervos trebuie să le suporte sunt în continuă creștere. De aceea, bolile neurologice constituie o gravă problemă de sănătate publică peste tot în lume. O demonstrează datele oficiale care arată că 1 european din 3 suferă de afecțiuni neurologice și psihiatrice, de la insomnie până la accident vascular cerebral sau demență.
Și în România, incidența bolilor neurologice este foarte mare, pe primul loc situându-se accidentul vascular cerebral (AVC), urmând apoi – în domeniul bolilor neurodegenerative – boala Alzheimer și boala Parkinson.
Bucurați-vă de viață!
Nu există o soluție miraculoasă pentru a ne păstra creierul sănătos. Dar o regulă de bază este să ne bucurăm de viață, să fim mulțumiți de noi înșine și de cei din jur, ne-a dezvăluit prof. dr. Dafin Mureșanu. Este dovedit științific că oamenii care sunt fericiți sunt mai sănătoși decât cei pesimiști. “Le recomand oamenilor să privească organismul ca un tot, somatic și spiritual, să nu se îndepărteze de natură, să se alimenteze echilibrat și cât mai natural, să comunice între ei direct, nemijlocit, cât mai mult și pozitiv, să mențină o activitate cognitivă rezonabilă timp cât mai îndelungat (în special cititul, întrucât lucrul cu cuvântul contribuie mai mult decât imaginea la menținerea sănătății creierului), să își controleze cu ajutorul medicului factorii majori de risc vascular și degenerativ (hipertensiune, diabet, hipercolesterolemie), să desfășoare activitate fizică moderată, dar constantă și dedicată”, a subliniat prof. dr. Dafin Mureșanu, președintele Societății Române de Neurologie, cu ocazia celui de-al doilea Congres European de Neuroreabilitare, desfășurat la București.
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Semnele care anunță accidentul vascular cerebral